top of page

WAT IS VASTGOEDSTYLING?

Vastgoedstyling of home staging is het tijdelijk bemeubelen en inrichten van een woning die te koop of te huur aangeboden wordt.

DSC06411.jpeg
DSC06363.jpeg

VOOR WIE?

Vastgoedstyling richt zich tot iedereen die een pand te koop of te huur aanbiedt.

 

Of u nu particulier, vastgoedmakelaar, projectontwikkelaar of bouwpromotor bent, vastgoedstyling is een aanwinst in elk verkoop- en verhuurproces.

WAAROM EN HOE WERKT HET?

  • Het correct inschatten van de grootte van lege ruimten

Veel mensen kunnen lege ruimten in een woning moeilijk inschatten, en hoe ze in hun ogen kleine of vreemd ingedeelde ruimtes moeten inrichten.

  • Een kleine of vierkante living? Hoe stellen we het salon op, waar komt het TV-toestel, en is er nog plaats voor een tafel? Een tweepersoonsbed past hier toch niet?

  • De bezoeker begint te twijfelen en moet nadenken bij mogelijke opstellingen waarvan hij niet zeker weet of dat gaat lukken. De twijfel en mogelijke obstakels remmen het beslissingsproces af en doet hem uitstellen om een bod te doen.

Door het tijdelijk bemeubelen en inrichten van de lege ruimtes piekert de bezoeker niet meer over mogelijke struikelpunten, maar toon je oplossingen en gezellig ingerichte instapklare ruimtes.

 

Een bemeubelde en aangeklede woning toont niet alleen groter, het helpt de bezoeker om de grootte van de ruimtes correct in te schatten. Het benadrukt tevens de mogelijkheden en potentieel die het pand te bieden heeft.

DSC06224.jpeg
  • Een optimale presentatie en het creëren van sfeer
    voor een goede eerste indruk

Wanneer u een product verkoopt, is het belangrijk om het mooi en goed te presenteren.

 

Net zoals de verkoop van producten is het belangrijk dat de woning mooi gepresenteerd wordt en er aantrekkelijk uitziet.

 

In tegenstelling tot de aankoop van producten waarbij vaak impulsiever wordt gekocht, is de aankoop van een woning een meer overwogen beslissing. Toch komen ook hier heel wat emoties bij kijken.

 

Wist u dat reeds na anderhalve minuut potentiële kopers of huurders beslissen of ze interesse hebben in jouw woning? Een goede eerste indruk is dus essentieel!

 

Daarom is het belangrijk dat bij het bezoek aan de woning de koper het gevoel krijgt dat hij er thuiskomt en zichzelf kan zien wonen.

 

Een neutraal ingericht interieur dat stijlvol en gezellig oogt zorgt bij de bezoeker  voor de nodige inleving en verbeelding om hem hiervan te laten dromen.

 

Met de juiste en zorgvuldig uitgekozen meubels en decoratie wordt sfeer in de woning gebracht. En sfeer doet verkopen! Het pand ontvangt tot 4 keer sneller een bod en de waarde van het pand wordt tevens hoger ingeschat waardoor er minder op de prijs wordt afgeboden.

  • Het aantrekken van meer bezoekers

Uit onderzoek blijkt dat de koper voor uw pand zich waarschijnlijk bij de eerste 10 bezoekers bevindt. Maar hoe trek je zoveel mogelijk geïnteresseerden aan?

 

De zoektocht naar een woning begint bij de kandidaat meestal bij een makelaar of  online waar je ervoor moet zorgen dat je pand tussen het overweldigend aanbod er uitspringt.

 

Aan de hand van realistische foto’s van een neutraal en stijlvol ingericht interieur - wat een grote groep potentiële kopers aantrekt - onderscheidt het pand zich van de anderen en zet hen ertoe aan het pand te bezoeken.

 

Een geslaagde verkoop begint dus al bij een positieve eerste indruk on-line.

DSC06407.jpeg
bottom of page